Deventer Ziekenhuis 2016

Gezinius Bruining heeft een kunstobject in opdracht van Het Deventer Ziekenhuis via Bureau Z*  in opdracht mogen maken.

Gezienus: "Als ik denk aan een ziekenhuis, dan denk ik aan een plek waar groot en klein, jong en oud op de zorg kunnen rekenen die zij nodig hebben. Aandacht op maat en ook voor iedereen.

Als beelddenker zie ik zorg veelal voor me in de vorm van hulpverlenende handen. Hetzij via een uitgestoken hand, of dat je bij de hand genomen wordt. Dit komt toevallig ook overeen met de slagzin van het Deventer Ziekenhuis: ‘bij ons bent u in vertrouwde handen’.

Uit deze gedachten zijn mijn sculpturen voortgekomen. Verplegende handen, zorgend voor groot en klein. Vormgegeven in een eigen beeldtaal. Met mijn eigen handen heb ik ijzer tot deze vormen gebogen en van kleur voorzien. Dit heeft geresulteerd in twee grote draadsculpturen. Op afstand subtiel, sterk van dichtbij. De draaideur behoudt een open en toegankelijk karakter, maar is speelse en inhoudelijke sculpturen rijker."