Voorwaarts Mars

Voorwaarts Mars is een lettertype gebaseerd op de loopbewegingen van muziekkorpsen. De letters zijn opgebouwd uit de typerende bochten en draaiingen volgens het principe van de mars. Deze letters vertoon ik op een projectievloer. Waar op te zien is hoe een geanimeerd muziekkorps langzaam een letter marcheert.

Het werkelijk marcheren van letters door een muziekkorps is nu de volgende stap! Drum-en Showband Adest Musica uit Sassenheim wil graag met dit concept aan de slag gaan. Het idee is om in een leeg bollenveld de letters M, A, R en S te marcheren. Per letter is een gebied van 50 x 60 meter nodig.

https://www.voordekunst.nl/projecten/6179-voorwaarts-mars

De projectievloer van Voorwaarts Mars met de video is voor het eerst te zien tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven (21-29 oktober 2018) tijdens de expositie van Driving Dutch Design in de hotspot van de DDW, het Klokgebouw aan Strijp-S.

De Dutch Design Week zal gebruikt worden als springplank met de bedoeling om het project later op meer locaties te presenteren. Bijvoorbeeld op kunst- en lichtfestivals, diverse andere festivals, evenementen, openbare plekken, bij bedrijven of in expositieruimtes.

De online video wordt in november 2017 gelanceerd.