Goden van Egypte (Rijksmuseum van Oudheden)

Voor ‘Goden van Egypte’ brengt het Rijksmuseum van Oudheden topstukken uit internationale museumcollecties en particuliere verzamelingen bij elkaar. Te zien zijn stukken uit het British Museum (Londen), het Musée du Louvre (Parijs), het Kunsthistorisches Museum (Wenen), het Roemer- und Pelizaeusmuseum(Hildesheim), het Allard Pierson Museum (Amsterdam), het August Kestner Museum (Hannover) en het Egyptisch Museum in Turijn, waar zich een van de twee grootste Egyptische collecties ter wereld bevindt.

Studenten de studierichting Animation Design (2e jaar) van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Zwolle) lieten zich door de goden van Egypte en hun mythologische verhalen inspireren en maakten een serie animatiefilmpjes die in de tentoonstelling te zien is.