Sanne Neuteboom op Dutch Design Week

Afstudeerproject: ‘Wat als...’
Graphic Design, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle

Het technologisch versterken van onze zintuigen, het hacken van onze genen en het kweken van reageerbuisbaby’s is niet meer slechts het genezen van de mens: het is upgraden. Dit idee maakt ons bang.
Om de angst voor de toekomst te doen afnemen ontwikkelde Sanne Neuteboom ‘Wat als...’ , een gesprekstool voor kinderen. ‘Wat schieten wij op met bang zijn? Beter kijken we kritisch naar de ethische dilemma’s, praten we er met elkaar over en zoeken we vooral naar mogelijkheden.’ Door het stellen van open, toekomstgerichte vragen laat ze kinderen op jonge leeftijd kennis maken met ‘de maakbare mens’ en met de ethische dilemma’s die aan het onderwerp verbonden zijn. Daarbij stelt ze hen in de gelegenheid om te fantaseren: Wat als...