Agnetha Schotman op Dutch Design Week

Afstudeerproject: ‘Ogen die voelen’
Graphic Design, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle

Borspel voor visueel beperkte kinderen
Voor kinderen is samen spelen met leeftijdgenoten belangrijk voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Een spel is een geschikt medium om dit spelenderwijs te leren. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Hoe speel je dan een spel samen met je vriendjes of familie?
De meeste gezelschapsspellen zijn niet toegankelijk voor visueel beperkte kinderen, terwijl het juist voor deze doelgroep belangrijk is het samen spelen te stimuleren. Kinderen worden met name visueel aangetrokken tot speelgoed; als je deze informatie mist is het belangrijk om op een andere manier geprikkeld te worden. Daarom heeft Agnetha Schotman een toegankelijk bordspel ontworpen waarbij de deelnemers zich moeten focussen op geluid, geur en de tast. Tevens is het spel een voorloper op het leren van braille.