Zwolse wil het taboe omtrent armoede doorbreken met project op scholen

Citaat uit " De Swollenaer":

ZWOLLE - Over armoede is zo veel geschreven dat de berg aan informatie bijna niet is te overzien. Diede Bongertman, die in haar jeugd zelf ervoer wat armoede is, vond zichzelf echter niet terug in de statistieken. Onder de berg feiten ligt een werkelijkheid die zich minder makkelijk laat definiƫren. We kunnen daar volgens Diede echter beter zicht op krijgen als we het taboe, het zwijgen, doorbreken. De oud-ArtEZ-studente hoopt de kennis die ze opdeed tijdens haar afstuderen in te brengen in de Zwolse samenleving.

Samen met nog een ervaringsdeskundige en een armoederegisseur maakt Diede nu deel uit van een team binnen de gemeente Zwolle dat onderzoekt hoe het thema armoede bespreekbaar kan worden gemaakt binnen het onderwijs.